Televisie en Computers

canon-algemeen-13Televisie en Computers (1945-nu) Bij zijn terugkeer na de evacuatie in 1945 treft gemeenteambtenaar Harry van Daal uit Overloon een slagveld aan. Letterlijk heel Overloon is verwoest. Hij vat het plan op voor een museum en wordt hierin gesteund door de burgemeester. Met hulp van Britse troepen worden na de oorlog de beschadigde tanks en kanonnen die zijn achtergebleven op de velden rond Overloon bij elkaar gebracht, en in 1946 wordt het museum geopend. Boxmeer, dat altijd een agrarisch dorp geweest is, industrialiseert snel tijdens de wederopbouw. Er vestigen zich zowel grote als kleine bedrijven.

Daarnaast heeft Boxmeer al lange tijd een regionale zorgfunctie, die is begonnen toen de zusters van Julie Postel in 1886 naar Boxmeer kwamen. De zusters verhuisden in 1897 naar het kasteel van Boxmeer, dat later uitgroeide uit tot het Gasthuis van het H. Hart.

canon-boxmeer-13Met de ontwikkeling van de Health Campus wordt deze traditie in de zorg voortgezet en uitgebreid. Het samenbrengen van bedrijfsleven, onderwijs en overheid zorgt voor een stimulerende omgeving waarvan de uitstraling de regio overschrijdt. Ook als deel van de Euregio Rijn-Waal verruimt Boxmeer de horizon. Deze Nederlands-Duitse grensregio rond de benedenlopen van Rijn, Maas en Waal zet zich in voor grensoverschrijdende samenwerking op alle maatschappelijk relevante gebieden, van economie en infrastructuur tot onderwijs en cultuur.